9°52’25.6″N 2°32’20.8″W

Bulingin / Ghana

Låt oss borra en vattenbrunn!

Varje [eaubottle] är del av ett borrningsprojekt i Afrika. GPSkoordinaten på sidan av din flaska gör att du kan hitta den exakta platsen för DIN vattenbrunn. På undersidan av flaskan hittar du ett unikt flasknummer som du kan registrera här för att följa projektets framsteg och möta människorna i samhället. Denna flaska är del av en vattenbrunn för de 2.730 människor som bor i samhället Bulingin i nordvästra Ghana. Totalt 5.000 flaskor säljs för att finansiera projektet genom den lokala NGO (Icke-statlig idéell organisation) ProNet North, som också arbetar med världens största vattenorganisation WaterAid. Vi borrade i förväg så att du är garanterad genomförande. Genom samarbetet med det lokala samhället kan du också se vattnet vid dess källa. Fotona och citaten här togs den 9:e juli 2017 när vi öppnade din vattenbrunn.
Registrera dig här. Dela budskapet och låt oss borra fler vattenbrunnar!

Samhället Bulingin

Words from the citizens

Sormontey Kyerebetey

Jag är glad att de gav oss ett borrhål. Vi har letat efter bra dricksvatten länge men utan framgång. Nu har vi en brunn, är så glad

Grace Daniel

Jag är glad nu att jag kan få bra vatten att laga mat med, dricka och för att brygga pito som jag kan sälja och få pengar att betala mina barns skolavgifter. Nu kan mina barn få vatten för att tvätta skoluniformen och dessutom bada. Tack eaubottle!

Nang kongpetey

Dricksvattnet vi fått kommer hjälpa oss med matlagning, tvätt och bad. Nu kan våra skolelever få vatten att bada i och gå till skolan och även gå dit tidigt. Vi är glada att ha fått en vattenbrunn.

Hyedematey Jor-hmiil

Jag är glad att vi har fått bra dricksvatten I byn. Jag ber till Gud att eaubottle ska leva länge så att de kan skapa fler vattenbrunnar.

Jolvieleh Sorpiitey

Nu kan jag få bra dricksvatten

Yiri-yolo Sordantey

Denna brunnsborrning har hjälpt oss som letat efter vatten och tvingats gå långt för att hitta vatten.

Da-yer Kuuvaremah

Jag är glad ni har givit oss en borrad brunn. Nu kan vi få bra vatten bade för att dricka och till våra djur.

B-lon Hiedemetey

Jag är glad att ha fått bra dricksvatten. Vi tackar Gud och [eau]bottle. Gud ge [eau]bottle ett långt liv så att folk inte behöver lida igen letandes efter vatten.

Sordantey Gyien

Tidigare var det svårt att sova ordentligt eftersom vi inte hade bra vatten och djuren fick inte bra vatten, men nu kan vi får vatten att dricka, laga mat och tvätta och även djuren kan få vatten att dricka.

Yuon Jorsiiri

Nu när vi har bra vatten kan vi använda det till att laga mat, dricka, tvätta och bada. Vi blir inte angripna av vattenburna sjukdomar.

Sey Lambert

Jag tackar [eau]bottle för att ni gav oss dricksvatten. Under lång tid har vi lidit av vattenbrist för att dricka. Tack [eau]bottle för att ni kom till vårt samhälle och borrade denna vattenbrunn. Gud välsigne er.

Sor-imah Ye-etey

Både jag och min man är så glada. Jag slipper gå långa avstånd för att finna vatten.

1 FLASKA = 7 ÅRS VATTEN TILL EN PERSON I AFRIKA

Varje flaska har en unik ID lasergraverad på undersidan. Genom att registrera din flaska kan du få uppdateringar om det projektet och om kommande vattenbrunnar. Genom att dela i dina sociala medier kan vi spåra beställningar från din kod och lägga till ytterligare ett års vatten (utöver de 7 åren en flaska genererar) till nästa brunnsborrningsprojekt. Du kan följa framstegen genom din delning på ”My Water”. 5.000 flaskor finansierar borrandet av en ny brunn, vilket innebär att om vi bara når en bråkdel av den enorma marknadsvolymen av de större flaskmärkena kommer vi att borra tusentals nya vattenbrunnar.